Osmošolki Anja in Ana sta naredili zanimiv poskus. Napisali sta krajše besedilo z naslovom Šolskim počitnicam naproti. Enako nalogo sta dodeli tudi robotu. Chat GPT sta prosili, da jima napiše besedilo z enakim naslovom.

Z zanimanjem sta preverila med učenci, ali bodo prepoznali, katero besedilo je bilo njuno in katero plod umetne inteligence. 

Rezultati so bili zanimivi. Preden pa vam jih razkrijemo, se v ugotavljanju preizkusite tudi sami. Sva napisali Besedilo 1 ali Besedilo 2? 🙂

Besedilo 1
Šolski dnevi so za nami, pred vrati pa nas čaka poletje in šolske počitnice. Po veliko napornih, težkih in zahtevnih dnevih vendar napolnjenih s spomini prijateljev se je šolsko leto končno dopolnilo. Čas, ko se konča pouk, z ocenami v roki ter z zadovoljstvom v očeh, dolge počitnice so pred nami, čas za počitek in nova doživetja.

Besedilo 2
Konec šolskega leta je obdobje, ki ga vsi šolarji nestrpno pričakujejo. Označuje zaključek dolgih šolskih dni, učenja in pridobivanja znanja. Je čas, ko se srečamo s prijatelji in učitelji, da proslavimo dosežke, ki smo jih dosegli skozi celo šolsko leto.

Related Images:

Dostopnost