V decembru smo na šoli gostili učence in učiteljici iz OŠ Severin na Kupi. To je bilo že naše peto srečanje. Bilo je pestro in zanimivo tudi tokrat. Več o dogodku sta zapisali osmošolki – urednici Šmorna  –  Anja in Ana.

Manja Matić, mentorica

V četrtek, 2. decembra 2022, so nas obiskali učenci 8. in 9. razreda iz Osnovne šole Severin na Kupi. V 8. razredu smo jim pripravili kviz – kahoot, brali slovenske pesmi in se malo spoznali. V učilnici za zgodovino oz. geografijo smo imeli »uro nemščine«, kjer se je naša šola in hrvaška šola predstavila druga drugi v nemščini. Proti koncu ure smo se še malo posladkali in igrali kviz iz nemškega jezika. Proti koncu ur smo dolgčas zbili z malo športa; odbojko, plezanjem. Zelo zanimivo se je bilo srečati z njimi in mislim, da smo se imeli vsi lepo.

Ana Gašperič. 8. razred

Da nam malo popestrijo dan, so nas nekega dne v decembru obiskali učenci, ki obiskujejo šolo v Severinu na Kupi. Z učenci iz 8. r., prav tako kot učenci 9. r., smo jim pripravili prijetno dobrodošlico. Pripravili smo govor in recitacije, nato pa smo se pozabavali s številnimi igrami in preizkusili njihovo znanje slovenščine. Naslednjo uro smo se tudi pozabavali, ampak v nemščini. Učenki iz Severina sta pripravili prezentacijo o njihovi šoli in jo predstavili v nemščini. Pripravili sta nam tudi videoposnetek, ki nam je prikazoval njihovo šolo. Potem smo na kratko trije učenci iz 8. r. predstavili tudi našo šolo v nemščini. Ko so bile predstavitve končane, smo se razdelili v 3 ekipe, mešani. Vsaka skupina je dobila en velik plakat, na katerem so bile narisane nemško govoreče države. V vsako od njih smo morali napisati ali narisati nekaj stvari, po katerih so te države znane ali kaj nas spominja na njih. Ekipa, ki je največ napisala, je zmagala. Potem smo še na kratko odigrali kviz iz splošne razgledanosti o nemško govorečih državah. Po končanem pouku smo se odpravili v telovadnico in igrali odbojko oz. plezali vključno z učiteljicami. Bil je čas, da smo se poslovili od njih, saj je bilo pouka konec. Vedno so vabljeni k nam in upamo, da se spet kmalu srečamo.

Anja Bosanac, 8. razred

Related Images:

Dostopnost