Sem Anja in obiskujem 8. razred OŠ Vinica. Obiskujem ure klavirja v privatni glasbeni šoli v Semiču. Rada imam klasično glasbo, saj si je našla poseben prostor v mojem srcu. Glasba mi veliko pomeni in zelo vpliva name. V glasbeni šoli prav tako obiskujem akademski zbor, kjer smo mladostniki različnih starosti, od drugega razreda do 4. letnika srednje šole. Tam se učimo baročne, klasične, romantične ali, malo redkeje, sodobne pesmi v večglasju in tujih jezikih, npr. v italijanščini, francoščini, latinščini …

Prav tako imam zelo rada angleški jezik. Angleščina, kot šolski predmet, mi je bila vedno pri srcu, rada spoznavam nove besede in izraze. Jeziki so zame izredno pomembni, zato sem se poleg angleščine začela učiti še nemščine.

Tudi likovna umetnost je name naredila velik vtis. V prostem času rada nadgrajujem svoje spretnosti v risanju.

Lahko bi še in še naštevala, a pred vsem tem stoji zgodovina. Zgodovina je nekaj, kar je težko razumeti in se o njej samo sprašuješ. Rada primerjam življenje nekoč in danes in raziskujem preteklost številnih dežel, cesarstev in dinastij po svetu. Zanimivo je, kako se je življenje kar tako oblikovalo in spremenilo od prvih ljudi do danes, počasi so se dogajale velike spremembe. Kaj vse se je zgodilo, a še ni odkrito? Kako zelo smo ljudje napredovali na vseh področjih, od medicine in anatomije, likovne in glasbene umetnosti pa vse do biologije, kemije; skratka do številnih pojavov v naravi. Vsak predmet ima zame svoj, pomemben pomen in je potreben v našem življenju (kemija, biologija, fizika …).

Prav tako imam rada knjige, če najdem pravo knjigo, ki mi je všeč. Zdaj berem in se trudim razumeti tudi angleške in nemške knjige. Udeležujem se tudi številnih šolskih tekmovanj, npr. tekmovanja za Cankarjevo priznanje, tekmovanja iz matematike, angleščine, nemščine …

Šola je lahko zabavna, če slediš vsemu in se učiš, predvsem pa razumeš in sodeluješ. Obiskujem tudi obšolske dejavnosti – folkloro in učim se igrati tamburico.

Related Images:

Dostopnost