S sošolko in prijateljico Ano sva pekli piškote. Naj vam najina ideja popestri kakšen popoldan ali vikend. Upam, da vam recept uspe, predvsem pa naj vam kokosove kocke dobro teknejo. Dober tek vam želim! Vita

Sestavine za biskvit:

4 jajca
220 g sladkorja
1 dcl olja
1 dcl mleka
250 g bele gladke moke
12 g pecilnega praška

Postopek priprava biskvita:

  1. Jajca in sladkor stepamo na najvišji hitrosti približno 10 minut, da dobimo svetlo in puhasto maso.
  2. Dodamo olje in mleko in na srednji hitrosti mešano.
  3. Na koncu narahlo z lopatko vmešamo še presajeno moko pomešamo s pecilnim praškom.
  4. Dno pekača obložimo s peki papirjem, robove premažemo z maslom in biskvitom. Maso vlijemo v pekač.
  5. Biskvit pečemo okoli 30 minut na 180 stopinj celzija, odvisno od pečice. Če je biskvit pečen, preverimo s pomočjo lesene palčke – če na njej ni ostankov biskvita, je pečen.
  6. Ko se pečen biskvit popolnoma ohladi, ga narežemo na poljubne kocke.

Sestavine za čokoladni obliv s kokosom:

  • 200 g masla
  • 80 g temne čokolade
  • 8 žlic mleka
  • 150 g sladkorja
  • 250 g kokosa

Postopek priprave obliva:

  1. Nad paro raztopimo maslo, temno čokolado, sladkor in mleko. Med topljenjem večkrat premešamo, da dobimo enotno maso.
  2. Pripravimo si dva globoka krožnika, v enega damo čokoladni obliv, v drugega še kokos.
  3. Biskvitne koceke najprej z vseh strani namočimo v čokolado, potem jih povaljamo še v kokosu.
  4. Odlagamo jih na rešetko za pecivo, ki jo nato prestavimo v hladilnik (najbolje čez noč), da se čokoladni obliv strdi.
  5. Kokosove kocke so najboljše naslednji dan, v hladilniku jih lahko hranimo 3 do 4 dni.

Related Images:

Dostopnost