Intervju z učiteljico Ticijano Starešinič

Kako ste?

Ma, prav ena posebna situacija je. Lani marca, prav tako tudi oktobra, me je begalo, kako bo, ali bom zdrava, ali bom lahko šla v Koper, ali bom kos delu na daljavo, ali, ali, ali … in vse to list za listom gre, tako da lahko rečem, da sem dobro.

Raje poučujete matematiko ali fiziko?

Hmm … Rada poučujem oba predmeta; matematiko, ker je kraljica znanosti, fiziko pa, ker raziskujemo pojave okoli nas, jih lahko opazujemo in merimo …

Ampak na začetku mojega dela z učenci sem raje poučevala matematiko, saj je bila matematika tudi prioritetni predmet pri poklicni izbiri in tudi zdelo se mi je, da sem pri podajanju matematičnih vsebin uspešnejša. In kjer si uspešen, to rad delaš. Z leti, z novimi izkušnjami, z globljim raziskovanjem fizike se je ta misel spremenila v dobrobit fizike. Sedaj menim, da je fizika bolj oprijemljiva, ker pojave lahko vidimo, merimo in na podlagi tega delamo zaključke. Je pa res, da je učencem težko prenesti opazovanja okoli sebe v učilnico. Poleg tega, me vedno znova očara njena aktualnost.

Kaj najraje počnete v prostem času?

Veliko stvari rada počnem: rada pijem kavico in se pogovarjam z mojimi najbližjimi, rada se igram z vnukinjo, rada hodim, rada obiščem Koper, rada prelistam in preberem kakšen časopis ali revijo, pogledam si rada kakšen film (ne sme biti streljanja), rada poslušam VAL 202, tudi kakšno knjigo rada vzamem v roke, rada šivam, pletem, ustvarjam čestitke, rada sadim rožice, rada delam na vrtu … In priznam, rada tudi spim.  Trenutno razpoloženje ima prioriteto pri izbiri, ker to, kar delam, rada delam s srcem.

Kaj najbolj pogrešate v teh korona časih?

Učilnico polno učencev.

Ste kdaj razmišljali o opravljanju kakšnega drugega poklica? Katerega?

Ob zaključevanju gimnazije sem kolebala med učiteljico matematike in medicinsko sestro. Oba poklica sta po mojem mnenju polna dinamike in vrednot.

Kateri je vaš najljubši letni čas?

Moj najljubši letni čas je veličastna jesen, ki s svojo umirjenostjo in paleto polno toplih barv boža naravo in nas.

Bi radi še kaj sporočili našim bralcem Šmorna?

Mislite dobro, delajte dobro in lahko pričakujete dobro. 3. Newtonov zakon 🙂 .

Intervju opravila Klara Gašperič.

Related Images:

Dostopnost