Intervju z učiteljico Kristino Mihelič

Kateri je vaš najljubši letni čas? Zakaj?
Takšno vprašanje sem jaz zadnjič postavila mojim drugošolcem. Morali so napisati v zvezek, kateri letni čas jim je najljubši. Zelo mi je bil všeč odgovor  enega učenca: “NAJLJUBŠI LETNI ČAS MI JE TISTI, KI TRENUTNO JE.”😊

S tem odgovorom se popolnoma strinjam. Vsak letni čas prinese svoje čare in posebnosti. Če pa že moram izbirati, bi izbrala POLETJE, ker je bolj toplo, dan je dolg in vzdušje je bolj sproščeno.

Si kdaj zaželite, da bi poučevali starejše učence (na predmetni stopnji)?
Moram priznati, da mi je vedno velik izziv, ko grem včasih nadomeščat na predmetno stopnjo. Res, da so to zdaj že večkrat učenci, ki sem jih poučevala na razredni stopnji in je toliko lažje, ker jih že poznam od prej. Grem jih pa vedno rada pogledat, ni mi težko. Posebne želje, da bi poučevala na predmetni stopnji, nimam. V bistvu, nikoli nisem o tem razmišljala.

Kaj je vaša največja lumparija, ki ste jo naredili?
Joj, to bi pa treba vprašati mojo starejšo sestro. Jaz o tem nič ne vem. Tisto kar pa vem, pa ne povem.😊😉

Brez katerih 3 stvari nikoli ne zapustite doma?
V moji torbici imam vedno ključe, mobitel in robčke.

Kako poteka vaš dan med karanteno?
Moram priznat, da sem se na karanteno na začetku kar zelo težko navadila. Zdaj je že nekoliko lažje. Žal, sem zelo veliko za računalnikom. Grem pa vsak dan na enourni sprehod z mojim kužkom.

Kateri predmet na razredni stopnji najraje poučujete?
Težko bi izbrala najljubši predmet. Vsebine, ki jih obravnavam, so tudi večkrat medpredmetne, to pomeni, da se med seboj povezujejo. Sem pa kot osnovnošolka zelo rada imela slovenščino. Rada sem veliko brala. Še zdaj me zelo pritegnejo pravljice. Iz tega razloga sem si izbrala tudi vodenje interesne dejavnosti pravljični krožek.

Bi radi našim bralcem Šmorna kaj sporočili?
Zelo rada se spomnim svojega otroštva iz osnovne šole. Lahko rečem, da so to bili trenutki velikih prijateljstev, sproščenosti in razigranosti.

Pošiljam fotografijo tvojega razreda, ko sem vas učila v 1. razredu. Žal se slabše vidi. V spominu ste mi ostali kot ena izmed krasnih generacij. 💖

Hvala vam za vaš čas. Lep pozdrav, Klara Gašperič

Related Images:

Dostopnost