ČOKOLADNI SUFLE

Čokoladni sufle je moja najljubša čokoladna sladica, saj je zelo preprosta in hitro narejena sladica (Za vse skupaj potrebujemo 30 minut.)

Sestavine:
2 jajci
25 g sladkorja v prahu
20 g moke
80 g temne čokolade
70 g masla

Priprava:
Pečico najprej vklopimo na 180 stopinj. Na kuhalnik postavimo nekoliko večji lonec, v katerega nalijemo malo vode (približno 2 dcl). Na lonec postavimo manjšo skledo, v katero nadrobimo čokolado in narežemo maslo. Pustimo kuhati na zmernem ognju, da se maslo in čokolada stopita. Ko je čokolada stopljena, jo dobro premešamo, da dobimo gladko zmes in pustimo, da se nekoliko ohladi.

V skledi z mešalnikom penasto umešamo jajci in sladkor v prahu. Dodamo moko, ki jo z metlico počasi vmešavamo v zmes. Na koncu v zmes umešamo še ohlajeno čokolado.

Modelčke, v katerih bomo pekli sufle, dobro namažemo z maslom in posujemo s kakavom v prahu. V pripravljene modelčke vlijemo maso do približno pet milimetrov pod robom modelčkov. Sufle pečemo  8–15 minut (čas pečenja je odvisen od pečice in modelčkov). Pravilno pečen sufle je v notranjosti še tekoč.

Pečeni sufle vzamemo iz pečice in še vročega zvrnemo na krožnik. Zraven lahko ponudimo kepico vaniljevega ali kakšnega sadnega sladoleda. Priporočam, da ga tudi posipate s sladkorjem v prahu.

Tako izgleda končni rezultat.

Recept prihaja iz domače kuhinje. Verjemite mi da je božanski in upam da vam bo tale recept pomagal.

Prijetno kuhanje!
Vita 😊

P. S.: Naslovno fotografija je nastala, ko so učenci, med njimi tudi Vita, ki obiskujejo izbirni predmet sodobno priprave hrane, s pripravljeno sladico razveselili sošolce na razredni uri. 

Related Images:

Dostopnost