Intervju z nekdanjo učenko OŠ Vinica Nežo Žalec

V katero srednjo šolo si se vpisala?
Vpisala sem se na I. gimnazijo v Celju, in sicer obiskujem program umetniške gimnazije. To pomeni, da je moj predmetnik zgrajen iz dveh delov, v prvem se nahajajo »osnovni predmeti«, kot so slovenščina, matematika itd., drugi del pa predstavljajo glasbeni predmeti, pouk klarineta, solfeggio in orkester.

Ti to, da si tako daleč od doma, predstavlja težavo? Pogrešaš prijatelje?
Presenetljivo mi to, dokler sem še bila zdoma, ni povzročalo preveč težav. V Celju sem se kar hitro znašla. Sklepanje novih prijateljstev je potekalo zlahka. S sošolci smo se že prvi dan odlično ujeli, tudi moja cimra in ostali glasbeniki višjih letnikov so super.

Kaj najbolj pogrešaš iz osnovne šole?
Iz osnovne šole najbolj pogrešam »majhnost«. Pogrešam to, da sem poznala čisto vsakega učenca od prvega pa do zadnjega razreda. To, da je v Vinici samo en prvi, en drugi razred itd., je zelo posebno. V moji zdajšnji gimnaziji je namreč osem prvih, osem drugih, osem tretjih in osem četrtih letnikov. Na celi šoli nas je skoraj 1000. In ta številka je gromozanska v primerjavi s številom učencev na viniški šoli.

Če bi lahko odpotovala kamorkoli, katero državo bi izbrala in zakaj?
Izbrala bi Islandijo. Ta je že kar nekaj časa na mojem »bucket« seznamu. Všeč mi je, da ta država ni glavna atrakcija vsem turistom sveta. Večino časa je zapostavljena, čeprav vsebuje raznolike in čarobne znamenitosti. In to mi predstavlja le še pikico nad i, zakaj bi jo res rada obiskala.

Če bi morala zapeti eno pesem na Slovenija ima talent, katera bi bila?
Glede na to, da petje ni ena izmed mojih vrlin, bi se nastopu v oddaji Slovenija ima talent, rajši izognila.

Če bi bil ustvarjen film o tvojem življenju, kdo bi igral glavno vlogo?
Glavno vlogo bi želela podariti kakšni »sveži« igralki, takšni, ki je še ne poznamo.

Čemu si se nazadnje iz srca nasmejala?
V teh časih so vir mojega smejanja predvsem kakšne izjave sošolcev in prijateljev. Tudi danes jih je bilo kar nekaj.

Kaj je bilo zadnje darilo, ki si ga podarila komu?
Zadnje darilo, ki sem ga podarila, so bili svinčniki. Podarila sem jih Hani za božič. Poleg svinčnikov pa sem ji narisala tudi strip.

Kaj bi sporočila našim bralcem Šmorna?
Bralcem Šmorna bi sporočila, naj nikoli ne nehajo sanjati. Vse, za kar se zavzamemo, se namreč v večini primerov uresniči.

Intervju sva opravili Klara Gašperič in Hana Biličič.

Related Images:

Dostopnost