Podatke o slavnem youtuberju je zbral in nam jih posredoval osmošolec Žan Turenšek. 

DanTDM (The Diamond Minecart, Danijel Midellton ) je britanski youtuber, ki je bil rojen 8. novembra 1991 v Angliji.

NJEGOVA KARIERA

Leta 2012 je Dan ustvaril TheDiamondMinecart, igralni kanal.  Ime kanala je spremenil v TheDiamondMinecart/DanTDM, nato pa  12. decembra 2016 v DanTDM. Trenutno producira videoposnetke iz svojega domačega studia v Wellingboroughu. 

6. oktobra 2016 je izdal grafični roman Začarani kristal. Roman je enajst tednov ostal na prvem mestu na seznamu najboljših prodajaln v New York Timesu za trdno platične grafične knjige.  Bil je gost na cheltenhamskem festivalu literature in na knjižni turneji, ki je vključevala dele Združenega kraljestva. Leta 2017 je šel na turnejo po ZDA in Avstraliji. 

Leta 2017 je igral v spletni seriji DanTDM Creates a Big Scene, kjer je igral samega sebe in o njem so se učili tudi drugi družabni mediji in igralci.  Serija je bila premierno predvajana 7. aprila 2017 izključno za YouTube Red.  Predstava “spremlja DanTDM in njegovo skupino animiranih prijateljev, ko se borijo, da bi svojo oddajo obdržali v živo” za šest epizod. 

Leta 2019 se je Dan uvrstil na top 100 influencerjev liste v Združenem kraljestvu, ki ga je posnel The Sunday Times,  ki je ocenil tudi, da je neto vrednost Middletona 25 milijonov funtov.  Njegov spletni video kanal se je osredotočil predvsem na priljubljeno igro Minecraft, od januarja 2020 je del svojega kanala dodelil igranju naključnih videoiger, skupnosti Discord izzivov in reakcijskih videoposnetkov. Dan vzdržuje tudi Minecraft Hardcore serijo, ki je pomemben del njegovega kanala. Predvaja jo v živo na Twitchu in na svojem youtube kanalu objavi urejeno različico. Z oktobrom 2020 je Dan začel tekmo na turnirju Minecraft MC Championships.

NAGRADE

Dan je prejel tri play gumbe: srebrnega, zlatega in diamantnega, dva “nickelodeon kids choice awards”.

Related Images:

Dostopnost