Intervju z učiteljico Robertino Ladika Migalič

Katere inštrumente igrate?
Moja glasbena pot se je začela v glasbeni šoli Črnomelj, kjer sem obiskovala pouk violončela in tamburice. V srednji šoli sem pričela z igranjem klavirja, v času študija pa sem največjo pozornost namenila solopetju ter zborovskemu petju.

Kaj vas je najbolj pritegnilo k vašemu poklicu?
Doživljanje in poustvarjanje glasbe mi je bilo vedno v veliko veselje. V poklicu učiteljice sem videla možnost, da tudi na učence prenesem glasbeno izkustvo in pristop ustvarjanja glasbe. Želim si, da bi tudi oni spoznali, kakšno veselje prinaša ukvarjanje z glasbo.

Kaj najbolj pogrešate v karanteni?
Nastope.

Kateri je vaš najljubši mesec? Zakaj?
Moj najljubši mesec je mesec čarobnosti, mesec december. Všeč mi je, ko se hiše odenejo v pravljične lučke, povsod odmevajo božično-novoletne pesmi in prijetno diši po piškotih. Idealno bi bilo, če bi zapadel sneg, ki čarobni december naredi še bolj veličasten.

Če bi imeli možnost živeti v enem zgodovinskem obdobju, katero bi to bilo?
To bi bil klasicizem, druga polovica 18. stoletja. Živela bi na Dunaju v družbi treh velikih dunajskih klasikov Haydna, Mozarta in Beethovna.

Kje bi najraje preživeli letošnji božič?
Najraje bi ga preživela doma, z družino.

Rajši prejemate ali razdajate darila?
Vedno mi je lepo, ko prejmem kakšno malenkost, še lepše pa mi je, ko jo lahko dam, sploh če vem, da bo prejemnik vesel.

Kaj bi radi sporočili našim bralcem Šmorna?
Jaz sem imela srečo in sem zelo hitro spoznala, da je glasba tista, s katero se najlažje izražam, se k njej zatekam, ko mi je lepo ali hudo, da bo glasba vedno del mojega življenja. Bralcem Šmorna bi rada sporočila, da tudi sami poiščejo stvari, ki jih osrečujejo in se začnejo z njimi ukvarjati.

Related Images:

Dostopnost