Intervju z učiteljico Anito Vrtin

Zakaj ste se odločili za poklic učiteljice?
Poklic učiteljice mi je bil všeč že v otroštvu, velikokrat sem se igrala igro šole s svojimi prijateljicami.

Imate med predmeti, ki jih poučujete najljubšega? Če je odgovor ja, zakaj?
Težko izberem najljubši predmet, ki ga poučujem. Če pa že moram izbrati, pa je to mogoče ravno zgodovina. Saj rada “potujem” z učenci v času. Zelo mi je všeč, kadar se skupaj z učenci vživimo v zgodovinsko dogajanje.

Kaj je najboljše pri vašem poklicu?
Najboljše pri mojem poklicu so počitnice, hehehe. Šalo na stran, v poklicu učiteljice resnično uživam. Všeč mi je dinamika dela, aktivnost učencev, saj se ves čas na šoli nekaj dogaja. Rada imam, da učenci sooblikujejo pouk, zato vas velikokrat poskušam motivirati za predstavitve, likovne, literarne in tehnične upodobitve.

Katerega predmeta v osnovni šoli niste marali?
S šolo nisem imela težav, zato tudi nisem imela nobenega predmeta, ki ga ne bi marala. So mi pa bolj všeč družboslovni predmeti.

Radi potujete?
Zelo rada potujem. Nekaj potovalnih ciljev sem že osvojila, še zelo veliko pa jih imam na seznamu. Zelo mi je všeč tudi družinsko odkrivanje Slovenije, saj menim, da ima naša deželica zelo veliko lepot. V času korone pa sem zelo dobro spoznala tudi čare naše bližnje okolice. Zlasti me navdušujejo sprehodi po gozdu.

Kateri kraj, ki ste ga obiskali, se vam je najbolj vtisnil v spomin?
Najbolj se mi je vtisnilo v spomin družinsko potovanje na Nizozemsko. Ta dežela je res nekaj posebnega. Očarana sem bila s polji tulipanov, ki so moje najljubše rože.

Bi želeli bralcem Šmorna še kaj povedati?
V teh sicer čudnih, korona, časih, vam želim, da začutite čarobnost decembra. Tudi doma si lahko pričaramo lepo vzdušje. Moj dom diši po pečenih piškotih in dišečih svečkah, svetlika se v številnih lučkah. Prav tako menim, da nam je korona podarila čas, ustavila je ta nori tempo. Tako smo lahko več časa z bližnjimi, počnemo lahko stvari, za katere nam je ponavadi zmanjkalo časa. Res pa je, da tudi vedno bolj pogrešam šolski direndaj in si želim, da se čimprej vidimo v šoli.

Related Images:

Dostopnost