Intervju z učiteljico Marjetko Vesel

Kateri predmet najraje poučujete? Zakaj?
Najraje poučujem tehniko, ker imam rada praktično delo z učenci in ga tudi v največji možni meri vključujem v pouk.

Kje ste kot učiteljica prvič delali?
Kot učiteljica sem se prvič zaposlila na šoli, ki sem jo tudi sama obiskovala kot osnovnošolka. To je naša šola, OŠ Vinica.
Katere 3 stvari bi s seboj vzeli na samotni otok?
Aha, to vprašanje imamo v delovnem zvezku za gospodinjstvo 5. Vedno se nasmejimo odgovorom … Hm, vzela bi ribiško palico (moj hobi iz mladih let), visečo mrežo (upam, da bi bile kakšne palme na otoku 😉) in moža, da bi mi namontiral mrežo (ha ha). Ok, če ne bi smela vzet moža, pa nož. Sklepala sem, da na samotnem otoku ni signala za telefon in da nisem prišla na dopust 😊.
S čim se v prostem času najraje ukvarjate?
Zaloga prostega časa mi zelo pada zadnje čase. Sicer rada ustvarjam na različnih področjih; naredim kakšen keramični mozaik, preuredim kaj starega v “novo”, pobarvam kakšno steno, lahko tudi vrata ali kaj drugega, urejam vrt … Rada preberem dobro knjigo, pogledam “neagresiven” film, če ne zaspim zraven …
Pogrešate “normalno” življenje? Kaj najbolj pogrešate?
Zelooo pogrešam normalno življenje. Pogrešam učence in našo učilnico, ki običajno v času veselega decembra kar kipi od ustvarjalnega nereda.
Kateri je vaš najljubši mesec? Zakaj?
Januar. Čeprav velja januar za najbolj depresiven mesec, je moj najljubši. V januarju ima rojstni dan moj sin in jaz.
Bi radi našim bralcem Šmorna kaj sporočili?
Dragi bralci Šmorna, upam, da kmalu mine ta čudni čas, ki si ga niti slučajno nismo mogli predstavljati pred letom dni. Komu bi pa verjeli, da ne bomo hodili v šolo in nosili maske čeprav ni pust 😊…  Vsakemu od vas želim, da v tem času najde čim več pozitivnih stvari. Prav gotovo jih je nekaj in te naj premagajo vse negativne.
Hvala vam za vaš čas.

 

Za učiteljico sem vprašanja pripravila Klara.

Related Images:

Dostopnost